fredag 12 maj 2017



Blogg 3

Denna vecka har det blivit lite lugnare liv.
Tisdag 9 maj: Städat SIRA skolans gästlägenhet med 4 sovrum och ett vardagsrum med kök. Passade på att också städa vår egen bostad här. Men oj så varmt det var ca 38 grader i skuggan så inte konstigt att det inte blev så mycket annat. Jovisst ja det blev en hel del tvätt också. Så det blev en lång stund i trädgården för att pusta ut i skuggan.
Krubban med Maria o Josef o Jesusbarnet som finns i trädgården vid födelsekyrkan






Tog sen en promenad till Krubbanstorg här i Betlehem och deltog i en katolska mässa i den katolska födelsekyrkan " Sanctae Catharinae", Thord-Ove har en hel del jobb att sköta men vi hann förstås med att gå ut o äta en god enkel middag.

Onsdag 10 maj: Thord-Ove o jag tar bussen in till Jerusalem. "Kära maken" har möte med ett antal personer i tjänsten. Jag går först till Gravkyrkan i gamla stan som är en av många sköna viloplatser, Vidare till BILDAs studiecenter och får en pratstund med Ann-Sofi Lasell och Anna o Kennet Kimming och Hania som det var länge sen jag möte. Går sen till Trädgårdsgraven som ligger i Östra Jerusalem lite utanför den gamla muren. Den här tiden är platsen fylld av vackra blommor. Får en pratstund med ett ungt par från Colombia. Åkte buss 231 t o r Betelhem/Jerusalem som är ett utmärkt sätt att förflytta sig med. Lugn kväll hemma med maken...
Trädgårdsgraven


Bön i Gravkyrkan
Torsdag 11 maj: Lugn förmiddag hemma. Handlade en del. På eftermiddagen kom några av barnen: Maria o Andes och Andreas. Såå roligt att dom är här några dagar, Fredag 12 maj - Thord-Oves 70 årsdag. Började med att vi alla var med på SIRAskolans personalmötet kl. 7.40. Det blev sång och musik av hela personalen. Thord-Ove jobbade förmiddagen och vi andra gick en sväng till Krubbans torg och passerade ett antal butiker som innebar lite köp av olika slag. Fikade på Casa Nova.  Kl 13.30 hade personalen bett oss komma då de ville uppvakta Thord-Ove lite extra. De plockade upp en härlig tårta med en fin bild på Thord-Ove och många härliga o uppmuntrande ord till honom. Ikväll går vi och äter en god middag här i Betlehem.  Bra dag helt enkelt.


Nu är dom här: Maria o Anders och Maria - härligt !

Tårtan SIRA- personalen bjöd på idag - Thord-Ove 70 år

Tårtkalas
Härligt att ha en så "pigg" 70 åring till man ..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar